The Legend of Zelda Breath of The Wild 2

The Legend of Zelda Breath of The Wild 2

Source: [link]

Semalam, Nintendo telah  memberi peminat satu lagi pandangan lama yang ditunggu-tunggu di The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Walaupun perinciannya masih jarang, peminat gembira mengetahui bahawa permainan ini bertujuan untuk pembebasan tahun 2022. Treler baru sekuel The Breath of the Wild juga tidak mengecewakan, menunjukkan bahawa pemain kini dapat menceburkan diri sebagai pergi ke tempat langit Hyrule yang misteri, selain Hyrule itu sendiri di tanah di bawah. Trailer awal 2019 mendedahkan permainan itu menunjukkan bahawa ia akan menjadi siri yang lebih gelap dari siri Zelda, dari penampilan yang tidak menyenangkan dari Ganon yang mumia, hingga kehadiran tenaga misterius, hitam dan merah yang luar biasa. Sejak permainan itu diungkapkan, ia telah dibandingkan dengan Topeng Majora untuk nada yang lebih gelap, dan sekarang, Nintendo secara rasmi mengulas mengenai perbandingan ini.

Trinen memberi jaminan kepada para peminat bahawa selain lengan seperti Sheikah Slate seperti Link dan pelekat perisai seperti api, ada banyak yang harus diungkapkan. Pekerja Nintendo of America yang lama juga menjelaskan bahawa sekuelnya akan dibina berdasarkan permainan asalnya. Mungkin perlu disebutkan bahawa ketika berbicara mengenai apa yang belum terungkap mengenai sekuel Breath of the Wild, Trinen menyebutkan bahawa perincian tersebut akan ditunjukkan dalam beberapa bulan mendatang hingga tahun berikutnya, jadi peminat mungkin tidak perlu menunggu lama lebih banyak kemas kini mengenai tajuk. Pengeluar Zelda, Eiji Aonuma bahkan telah membuat catatan mengenai perbandingan antara Breath of the Wild 2 dan The Legend of Zelda: Majora’s Mask sendiri, dengan mengatakan bahawa sementara pendedahan awal permainan yang akan datang mungkin lebih gelap daripada Topeng Majora, sekuel Breath of the Wild Tidak semestinya diilhamkan oleh atau berkaitan dengannya. Apa pun, peminat telah memberi reaksi positif terhadap treler E3 terbaru Nintendo untuk Breath of the Wild 2.   

 

Semasa tunggu Breath of the Wild 2 pamain nintendo switch juga boleh menantikan pelancaran Skyward Sword HD bulan depan yang akan keluar .