Permainan video 'Demon Slayer: The Hinokami Chronicles' akan hadir pada tahun 2021 ini ke PS4, PS5, Steam, dan XBOX

Demon Slayer: The Hinokami Chronicles game cover

Source: [link]

Saluran YouTube Inggeris dari SEGA Asia telah mengumumkan pada hari Isnin treler promosi baru untuk permainan video aksi yang akan datang berdasarkan siri “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” Koyoharu Gotouge yang bertajuk “Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles (Kimetsu no Yaiba) : Hinokami Kepputan). Video promo menunjukkan bahawa permainan akan melancarkan 2021 ini ke Playstation®4, Playstation®5, STEAM®, XBOX® ONE, XBOX® Series X dan XBOX® Series S. Permainan ini akan dalam Bahasa Inggeris versi.

Permainan ini dihasilkan oleh syarikat produksi Sony Music Entertainment Japan Aniplex Inc. dan dikembangkan oleh CyberConnect2. SEGA Corporation menerbitkan permainan ini untuk diedarkan. Awal tahun ini, asalnya diumumkan sebagai permainan Playstation®4 dengan trailer yang dikeluarkan pada 20 Mac lalu.

Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles akan mempunyai mod cerita tersendiri dan membolehkan pemain mengalami kisah manga dan anime melalui ciri khas CyberConnect2 untuk menggambarkan adegan anime menggunakan grafik 3D. Di luar mod cerita, pemain juga dapat bekerja sama dalam mod “tag battle” yang berfungsi sebagai sistem berbilang pemain.  SEGA menggambarkan permainan sebagai: Jadilah Pembunuh Iblis, Tanjiro Kamado, untuk memerangi syaitan yang mengancam kemanusiaan untuk menjadikan adiknya Nezuko, yang telah menjadi iblis, kembali menjadi manusia, dan juga untuk membalas kematian keluarganya dengan memburu iblis yang membunuh mereka