Neelofa nafi satu kenderaan empat orang

Neelofa, PU Riz dan peguamnya, Datuk Ahmad Zaharil Muhaiyarhadir memberi keterangan di IPD Seremban

Source: [link]

KUALA LUMPUR, 25 Mei—Usahawan selebriti Neelofa membela dirinya setelah tular video viral beliau masuk ke dalam kereta bersama tiga penumpang lain mencetuskan reaksi hebat dalam talian.

Neelofa memberikan kenyataan di Twitter semalam dengan mengatakan bahawa peguamnya hanya menempuh jarak dekat dengan mereka dari ibu pejabat polis Seremban ke pusat pengadilan Seremban.

“Saya dan peguam tidak hadir ke IPD Seremban dengan menaiki kenderaan yang sama”

“Kami hanya menumpangkan beliau daripada balai polis ke mahkamah bersebelahan dengan jarak sekitar 50 meter. Kenderaan peguam saya diletakkan di ruangan parkir mahkamah”

Neelofa mengatakan bahawa perjalanan empat orang dari IPD Seremban hanya untuk menurunkan peguamnya di mahkamah berhampiran

Source: [link]

Beliau juga mendakwa bahawa polis telah diberitahu mengenai perkara itu dan beliau juga meminta pihak berkuasa untuk memeriksa CCTV di ibu pejabat polis dan mahkamah untuk menjelaskan perkara tersebut.

Video kontroversi perjalanan empat orang diambil setelah beliau memberikan keterangannya kepada pihak polis mengenai dakwaan beliau gagal memakai pelitup muka semasa di mahkamah majistret Seremban pada 20 Mei lalu.

Neelofa dan PU Riz sebelum ini dituduh melanggar beberapa SOP semasa perjalanan rentas negeri untuk membeli karpet pada 20 Mei lalu.

Beberapa pengguna media sosial mengecam Neelofa pada dasarnya mengakui melanggar SOP dan mempersoalkan mengapa perjalanan empat orang itu dibenarkan.

“Jadi kau mengaku langgar SOP ye.Tak kira lah 50m ke 5000m tetap langgar SOP”

Maslan Bro

Source: [link]

Artist Fahmi Reza, yang telah menyindir Neelofa  menunjukkan bahawa jarak antara IPD Seremban dan pusat pengadilan bukan 50 meter seperti yang dikatakannya tetapi 160 meter.

Fahmi Reza

Source: [link]

Terdapat juga segelintir peminat bersimpati terhadap keadaannya dan memberitahunya supaya terus bertabah.